24-05-2021

Beide koelslangen die van de motorbehuizing naar het schot lopen heb ik vervangen. Een van de slangen was gaan lekken. Buiten kon ik de slangen helaas niet losschroeven deze zitten namelijk onder de luchtkasten van de motorruimte. Daarom heb ik binnen de opstaande rand van de schotdoorvoer afgeslepen. Later heb ik dit hersteld met een buisje en een extra moer aan de binnenkant, zie foto. Nu is het voortaan demontabel vanaf binnen. Bij Spierings hadden ze geschikte slangen liggen, dikker dan origineel.

Een koelbuis bij de motor had een kleine lekkage. Waarschijnlijk al heel lang maar het was niet te zien omdat de lek aan de achterkant zat. Ik begreep nooit waarom die slangklemmen eronder niet wilde afdichten. Het zit nu dicht met een stukje rubber en een slangklem, in de toekomst een keer mooier oplossen.

 

29-05-2021

De standkachel ging niet vanzelf uit na het uitschakelen van de kachel op het dashboard. De diesel in de brandstoftank staat hoger dan de sproeier in de kachel. Vandaar dat de diesel bleef lopen ook nadat de brandstofpomp was uitgeschakeld. Daarom heb ik een electrische klep tussen de brandstofslang gemonteerd. Ook heb ik de brandstofslang vervangen, er zaten haarscheurtjes in.

 

09-08-2021

Het dek is nu ontvet en geschuurd. Alle plekken waar geen verf zit zijn geschilderd met grondverf en geplamuurd.

 

12-08-2021

Ankerlicht gemonteerd op de plek waar het vroeger zat, ik zag dat op een oude foto. Toen ik de boot kocht zat het ankerlicht op de plek van het zwaailicht.

 

16-08-2021

Het hele dek is nu weer mooi grijs, geschilderd met antislip verf.

 

13-11-2021

Het touw van de reddingsboeien was helemaal vergaan. Het viel uit elkaar bij aanraken. Nieuwe reddingsboeien zijn te groot of te klein voor de steunen op het roefdek. Ook zijn ze te 'plastic' daarom heb ik besloten om de oude te restaureren. Pascal en Angelique gaven mij een geschikt nieuw touw met dezelfde dikte. Ik heb de naald geleend en advies gekregen van Henk Reinen. Bij de schoenmaker heb ik nieuw pekdraad gekocht. Het is gelukt om alles opnieuw te naaien door de oude gaatjes.

© 2019 Camiel Eltink - based on a design by webdesign-grafik.at, vienna