01-05-2023

AIS antenne geplaatst. Door deze antenne en de AIS-ontvanger, die ik van Frank gekregen heb, zijn alle schepen (die AIS uitzenden) te zien op de navigatie-computer.

 

06-05-2023

Het oude vloerzeil vervangen door nieuwe, Arn heeft meegeholpen. Het voorste gedeelte van de vloer was zeil met houtstructuur. Ik heb ervoor gekozen om overal grijs zeil te gebruiken. De houten luiken heb ik volledig nagemaakt zodat er geen onnodige gaten meer in zitten. De aluminium strippen zijn origineel, deze heb ik opgepoest.

 

04-06-2023

Pootjes onder de zonnepanelen gemaakt zodat deze boven de reddingsboeien kunnen staan. Ze staan los en kunnen eenvoudig weggepakt worden. Ik neem de panelen alleen mee wanneer ik ze nodig heb. De meegeleverde omvormer gebruik ik niet, deze levert te weinig spanning om de accu's op te laden. In de kast langs de acculader heb ik een omvormer gemonteerd die de spanning verhoogt zelfs wanneer de pannelen ver onder de 24 V leveren.

 

07-10-2023

In de achterpiek bleef regenwater staan. Dat kwam via het rubber van het luik naar binnen en via een deksel van de davits. Inmiddels sluit alles goed af gelukkig. Ik heb de plekken waar water bleef staan ontroest en geschilderd. Eerst een laag Hammerite daarna grijze lak.

 

16-10-2023

Twee schanieren vervangen aan bakboordzijde. De schanieren zitten van binnenuit met 3 bouten vast. De middelste bouten zijn korter. Twee bouten waren van ijzer de andere van RVS, de ijzeren bouten braken helaas af. Zo te zien zijn ze aan stuurboordzijde allemaal van ijzer. De schanieren kunnen verkeerd gemonteerd zijn, de nummers aan de achterzijde moeten van beide delen gelijk geörienteerd zijn (zie foto).

© 2019 Camiel Eltink - based on a design by webdesign-grafik.at, vienna